Békéscsabai Tűzoltóparancsnokság

1 Vélemény
frissítve 2018. május 15.

Leírás

A Békéscsabai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság. A tűzoltóság szervezete A XVIII. század első felében újra népesülő Csaba a település kialakításával párhuzamosan építette ki a rettegett vad elem, a pusztító tűz megfékezésének közösségi formáit. A tűz elleni szervezett védekezés kezdettől létező, az idők során azonban minőségileg fejlődött. Ha úgy tetszik, kissé önkényes tehát egy folyamat állomását, mint ünneplésre méltó kezdetet kijelölni, mégis az 1887-­ik évet kell a csabai tűzoltóság megalakulási idejének tekintenünk.


Cégleírás
Az 1886-ban életre hívott "Békés-csabai önkéntes tűzoltó egyesület" alap­szabályát 1887. január 12-én látta el jóváhagyási záradékával a m. kir. bel­ügyminiszter. Megalakulásukkal kezdetét vette Csabán a szervezett tűzol­tóság mai napig tartó folyamatos működése. Az immár államilag is elismert tűzoltóegylet a fizetéses tűzoltóság 1889.
augusztusi életre hívásáig tisz­tességgel helyt állt a vörös kakas elleni küzdelemben. Az 1848-49-es szabadságharcot követő években keletkezett levéltári iratok tűzoltásra alakult társulatról először 1865-ben tesznek említést. ?A helybeli tűzoltó egylet elnöksége beadott jelentésében annak szükségességét tüntettvén fel, hogy 36 víz hordó veder 4 darab horogtű úgy nevezett csáklya és 4 darab kézi vízipuska megszereztessenek. "- tartalmazza a városi képviselőgyűlésről felvett jegyzőkönyv Bár kétségtelen, hogy a tűz elleni harcot önként felvállaló, tettre kész emberek alkotta testületről van szó, tűzoltóegyletről nem beszélhetünk, mert annak működésére a Helytartótanács - az aradiakat kivéve -1866-ig országszerte engedélyt nem adott. Önkéntes tűzoltóegylet alakítására először 1875-ben történtek próbálkozások.
A korabeli sajtó tudósítása szerint az "alakulási gyűlésre szégyenletes csekély mennyiségben jelentek meg. Érdekes mindenesetre azon körülmény, hogy épen a főagitátorok nem jelentek meg. Nagyon természetes dolog, hogy a társulat meg sem alakulhatott! Bízzunk a jobb jövőbe!"
Kulcsszavak:
Tűzvédelem, Tűz, Tűzoltó, Munkavédelmi oktatás, Tűzoltó készülék, Poroltó, Munkavédelmi szaktanácsadás, Oltórendszer, Munkavédelmi szabályzat készítés, Munkavédelmi ellenőrzés, Porral oltó készülék, Tűzcsap ellenőrzés, Tűzvédelmi dokumentáció, Tűzvédelmi ellenőrzés, Káreset, Tűzvédelmi anyag, Tűzoltóság, Baleset, Tűzoltó készülék javítás, Tűzcsap szerelvények, Parancsnokság, Tűzoltó készülék ellenőrzés, Tűzoltó parancsnokság, Tűzoltókészülék alkatrész, Tűzvédelmi berendezések
Békéscsabai Tűzoltóparancsnokság a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

tüzoltoság

, több mint 2 évvel ezelőtt

a békéscsabai tüzoltóság mindig mindenkor fel van készülve minden eseményre atüzoltók tüzesetnél mindig rendezetten háritották el a tüzet vagy a baleseteket ezt látván külön élmény volt számomra hogy egy emberként segítségnyujtásként vagy tűzesetnél mennyire hatékonyak voltak és büszkevagyok hogy ilyen odaadó emberek ők vagy belvíznél szabadnap nélkül mindenki azon fáradozott hogy segítséget nyújtsanak köszönet az egész tűzoltóságna ez volt alegnagyobb élmény számomra.
## vizszállíto# habbalolto# porralolto
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Békéscsabai Tűzoltóparancsnokság részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. KAZINCZY U. 9.
  5600  Békéscsaba
  66/445-843
 2. KAZINCZY U. 9.
  5600  Békéscsaba
  66/322-188
 3. Andrássy U. 42-44.
  5600  Békéscsaba
  (66) 451 414
 4. Andrássy U. 42-44.
  5600  Békéscsaba
  (66) 451 414
 5. Padrah 12
  5600  Békéscsaba
  (20) 999 3705
 6. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete